Gaszto programok

KREATíV FŐZŐVERSENYEK

Számunkra a főzés a minden napunk része amit ha a barátaink, kollégáikkal közösen élhetünk át kialakul egy bensőségesebb, mélyebb kapcsolat. A közös főzés erősíti a mindennapi munkában az egymás közötti bizalmat és kötődést, hat a pozitív kommunikációra és az együttműködésre. A közös főzést megvalósíthatjuk exclusive konyhastúdiónkban, ill. outdoor körülmények között. A közös főzés alkalmával készíthetünk a nemzetközi konyha remekeiből vagy speciális alapanyagok bevonásúval különleges, egyedi ételeket, valamint street food ételeket. 


PIKNIK


Szabad ég alatt eltöltött étkezéssel egybekötött rövid kellemes kirándulás. A szó francia eredetű. Piknik főnév - pique - nique (piknik mezei étkezés csipegetés)< pick (csipeget) + nick alkalmi< csekély, aprócseprő) A piknik intenzív részvételt kíván a résztvevőktől, közösségi élmény a szabadban.Tökéletes kiegészítője az outdoor élmény alapú programoknak, ahol megpihenhetnek, feltöltődhetnek a résztvevők és ínycsiklandó falatokkal jóllakhatnak, hogy tovább folytathassák az aktív feladatok teljesítését.


DIY piknik

Csináld magad az ételeket, kóstolj bele a szabadban sütés - főzés örömeibe közösen, csapatmunkában. Mi előkészítjük a hangulatos piknik helyszínt és a hozzávalókat és koordinátor segítségével magatok készítitek el az étkeket, legyen az hidegtál, grill étel vagy bográcsban készült egytálétel, a lényeg a közösségi tevékenység.

Full piknik

Előre elkészítjük a menüsort a legegyszerűbb szendvicstől a grillezett különlegességekig, amit igazi piknik hangulatban tálalunk a szabadban, a hangulathoz illő rusztikus dekoráció kíséretében. Itt nem kell mást tenni, csak jóllakni és élvezni a finom falatokat, megpihenni, beszélgetni egy jót, megélni a közösségi étkezés élményét a szabadban.

 

Cégünk a Slow food mozgalom elkötelezett híve.

 A mozgalom elsődleges célja a helyi gasztro-kulturális értékek megőrzése, annak sikeres hasznosítása, az érintett közösségek és vállalkozások fennmaradásának és gazdasági sikerességének támogatása. Ez az egyszerű cél a mai, globalizálódó világban már csak közös erővel, így többek között éppen a Slow Food mozgalom támogatásával képzelhető el.  A Slow Food első megközelítésben egy mozgalom az ízekhez való jogunkért, bár a fordítás nem egészen pontos, mert olaszul – talán szerencsésen – a gusto az ízt és az ízlést is jelenti.  A mozgalomnak a lényege valójában a teljes „étkultúra”: a termelő közösségek boldogulása, a biológiai sokféleség megőrzése, az eltűnés veszélyének kitett termények és fajták megmentése, a hagyományos és természetes étkezés kérdése, a mezőgazdasági termelés, a helyi értékek és közösségek támogatása, majd az odafigyelő, igényes íz-érzékelés, étkezési kultúra. Alapanyagainkat helyi termelőktől szerezzük be, igény szerint vegetáriánus, paleo, gluténmentes, laktózmentes speciális menüsorok alapján állítjuk össze. Receptjeinket gasztrobloggerek segítségével állítjuk össze.

Óvjuk a környezetünket ezért kizárólag fa eldobható evőeszközöket és újrahasznosított papír étkészletet használunk vagy egyedi készítésű agyag edényekben tálalunk.


Alkoss ételből történetet! - kreatív főzőverseny tematikus tálalással

A főzés már önmagában is egy kreatív tevékenység, hiszen megannyi ételhez megannyi egyedi recept lehetséges. A nagymama lecsója, a családi titkos pörkölt, anyukám kedvenc babgulyása…

Ezeket a hagyományos étkeket is lehet izgalmasan tálalni, főleg, ha a főzőverseny során minden csapat kitalál magának egy történetet, amit a többieknek bemutatnak. Tálalni lehet sokféleképpen. Rajzolni, az ételt, mint dekorációt használni, csupán a szín és forma számít. A határt csak a fantázia szabhatja meg. Itt kiderül melyik csapat tud együtt ételt, tálalást, történetet összekombinálni és bemutatni, melyik csapat tud elrugaszkodni a valóságtól és ezt a lehető legkreatívabban tálalni. Inspiráció lehet egy könyv, film vagy bármilyen téma. Alkossatok szabadon!

A résztvevők számára biztosítjuk a szükséges konyhakész alapanyagokat, nyersanyagokat, fűszereket, ill. az edényeztet, tálaló eszközöket, tányérokat, evőeszközöket, egyéb szükséges eszközöket:/munkaasztal, gázpalack + gázégő, szabad tűzfészkeket, bogrács, merőkanalak, fakanalak, vágódeszkák, kések/. 
A főzőverseny előkészületei és lebonyolítása során szakképzett személyzetet biztosítunk.


Close
00:16